Elke ontmoeting brengt iets nieuws

De komkommertijd staat bekend als een periode met weinig nieuws. Een ideale periode dus om op pad te gaan voor spontane ontmoetingen. Bovendien brengt elk contact met anderen ons iets nieuws, dus: hoezo komkommertijd? Voor opdrachtgevers werk ik heel doelgericht, maar bij mijn zomerexperiment in 2010 stonden toeval en openheid centraal…

ContactVijf weken lang verruilde ik wekelijks mijn werkkamer een dag(deel) voor een mooie buitenlocatie in Fryslân. Mijn zitje onder de vrolijk versierde parasol, een bakje snackkomkommers en het spandoek met de uitnodiging ‘GRATIS INTERVIEW MET JOU!’ trokken steevast de aandacht. Het was prachtig om de reacties te zien: sommige passanten keken heel nieuwsgierig van afstand toe, maar durfden niet dichterbij te komen of liepen snel door. Anderen kwamen vragen waarom ik daar zat of schoven meteen aan voor een gesprek. Heerlijk om me zo te laten verrassen.

Alleen al door de mooie ontmoetingen was mijn experiment geslaagd. De verhalen die mensen mij in de korte gesprekken toevertrouwden, zijn in bondige stukken gepubliceerd op deze website. Want ze mogen gelezen worden!

Amber Boomsma
schrijfprofessional onder eigen Tekstlabel

Website by: de prins ©2010